PREGUNTES FREQÜENTS

Propper, aclareix totes les idees

Quines dades necessito per registrar-me?

Quan descarreguis l’app Garrotxa Approp en el teu mòbil (pots fer-ho clicant aquí si ets Android i aquí si ets IOS), hauràs de registrar-te amb el teu nom, cognom, DNI, correu electrònic, població i província, i data de naixement. Hauràs d’inventar una contrasenya i ja estaràs registrat/ada! En la pantalla d’inici veuràs el teu nivell en l’app i un codi QR que hauràs de validar als establiments adherits al projecte quan hi facis alguna compra.

Com puc pagar amb l’app?

Quan tinguis diners acumulats a la butxaca del Garrotxa Approp, només cal que indiquis a la persona de l’establiment on estàs comprant que vols que t’ho descompti de l’app. Si no tens prou estalviat per pagar tot l’import, caldrà que abonis la diferència amb un altre mètode de pagament.

També pots escollir quin import descomptar-te de l’app: per exemple, si tens 20 € estalviats al Garrotxa Approp i et vols comprar alguna cosa que en val 10, pots escollir descomptar-te 5 € de l’appi pagar-ne 5  amb un altre mètode de pagament, i així seguir tenint 15 € disponibles a la butxaca virtual.

Hauré de pagar alguna cosa per fer servir el Garrotxa Approp?

No. Quan facis una compra en un establiment adherit al projecte, s’acumula automàticament el 3% de l’import en la teva butxaca virtual (sempre que l’import superi 1 €). De manera que si gastes 100 € en un comerç, automàticament en guanyes 3 per seguir comprant a través de l’app.

En quins comerços, restaurants, allotjaments i activitats puc passar el Garrotxa Approp?

Pots consultar tota l’oferta d’establiments a l’app o aquí.

Puc treure els diners de l’app?

Només efectuant compres, és a dir: no pots treure’ls en un caixer o enviar-te’ls al teu compte bancari.

Com puc augmentar els diners que tinc a l’app?

Amb cada compra que fas validant el Garrotxa Approp, la teva guardiola augmenta, i també pots beneficiar-te de les campanyes promocionals que es fan cada mes, com el Propper del mes, que és l’usuari de l’app que més vegades l’ha passat en un mes (independentment de l’import). Pots consultar totes les campanyes aquí.

Puc fer servir l’app a tota la Garrotxa? I a altres comarques?

Pots fer servir el Garrotxa Approp a tots els establiments que estan adherits al projecte, que estan distribuïts per tota la comarca. Els establiments d’altres comarques no poden participar en el Garrotxa Approp perquè és un projecte d’impuls de l’economia local que vol fomentar les compres locals i de proximitat. Com a usuari/ària, no cal que estiguis empadronat/ada a la Garrotxa per fer servir l’app.

Acumulo descomptes pujant de nivell?
Als proppers més veterans els sonarà una campanya en la qual s'acumulaven diners a la guardiola del Garrotxa Approp amb cada canvi de nivell. Actualment, aquesta campanya no està activa, però et preocupis, ara és encara més fàcil aconseguir diners al Garrotxa Approp. Aquests diners s'han reinvertit en altres campanyes per premiar als usuaris més fidels com el propper del més, sortejos gairebé cada setmana i moltes més. Per altra banda, pujar de nivell et permetrà entrar en promocions exclusives pels proppers més avançats que estaran disponibles ben aviat. Consulta totes les campanyes aquí.
Si faig una compra que em divideixo amb els meus companys o familiars, puc validar el meu Garrotxa Approp per tots?

L'objectiu del projecte és que el màxim de gent tingui instal·lada l'aplicació en el seu mòbil i l'utilitzi en les seves compres diàries. Per això, si fas una compra que et dividiràs entre tots els qui consumiu l'àpat o producte (per exemple si vas a sopar amb un grup d'amics o compreu entrades al cinema per uns quants) no està permès que una sola persona passi l'approp. Si vols beneficiar-te del 3%, cadascú haurà de tenir instal·lada l'aplicació al seu mòbil i acumular el descompte.
Només en cas que els teus acompanyants no puguin tenir l'approp o que et despertis generós/osa i els convidis, podràs passar-lo per tothom i acumular el 3%.

Tens un establiment? Vols adherir-te?

Quins beneficis té el Garrotxa Approp per al meu negoci?

El Garrotxa Approp té 5 beneficis principals per als establiments que hi estan adherits:

  • Us fa diferents. Si sou establiments únics o dels pocs del vostre sector que esteu adherits a l’APP, els usuaris segurament us escolliran abans que a la resta d’establiments del mateix sector que no hi estiguin adherits, ja que comprant amb vosaltres estan estalviant.
  • Us dona visibilitat. Us donareu a conèixer a nous clients a través de l’aplicació i de les diferents campanyes de promoció que es fan en l’app, a més dels anuncis a mitjans comarcals.
  • Us ajudarà a fidelitzar clients. Estareu oferint un servei que beneficia els clients i, per tant, us escolliran davant d’altres establiments que no els beneficien directament, i aquesta serà una manera de fidelitzar-los.
  • Us podreu beneficiar econòmicament de les campanyes puntuals. Les guardioles dels usuaris de l’app pugen amb cada compra, però també amb les campanyes i promocions que es fan puntualment per dinamitzar l’app, que podeu trobar-les aquí, i també amb les aportacions de les empreses col·laboradores que donen vals regal als seus treballadors per gastar en el Garrotxa Approp, i que aquests s’hauran de gastar en un o diversos establiments adherits al projecte.
  • Us fa millors. Ajudareu a fomentar el comerç local i això es traduirà en més visibilitat i un distintiu per al vostre negoci. Encara que a la vostra botiga s’hi gastin pocs descomptes, totes les aportacions es bescanviaran a altres establiments de la zona i estareu formant part d’un col·lectiu que són els establiments de la comarca adherits al Garrotxa Approp.
Quin cost suposa formar part del Garrotxa Approp?

Si formes part d’una de les associacions que impulsen el projecte, no cal que paguis la quota anual de 60 €. Si t’adhereixes al projecte a mitjans d’any, només hauràs de pagar la part proporcional.

Tots els establiments han d’abonar un dipòsit de 50 €, que se’ls retornarà si es donen a baixa, només si ho fan després d’un any de formar part del projecte.

A partir d’aquí, només aportaràs un 3% de cada venda que facis en la qual l’usuari et demani de validar l’app.

Com em puc donar d’alta com a establiment adherit al projecte?

Només cal que emplenis les dades a la web i acceptis els termes i condicions. Llavors caldrà que facis l’ingrés del dipòsit i de la quota anual (només si no estàs associat) i et donarem d’alta a l’app. Un tècnic de l’equip vindrà al teu negoci a donar-te la benvinguda al projecte i a ensenyar-te com validar les vendes amb el Garrotxa Approp.

Si els meus clients no es descompten la guardiola virtual en el meu negoci, significa que no m'està funcionant el Garrotxa Approp?

Ni molt menys! Entre els beneficis del Garrotxa Approp, hi ha la difusió i promoció dels establiments, la descoberta i fidelització dels clients, l'enxarxament territorial o la reactivació del consum de proximitat.
Com que al Garrotxa Approp hi ha tantes tipologies d'establiments, en funció de la categoria i els hàbits de compra dels clients pot ser que es tregui profit d'uns beneficis o d'altres.
Tenint en compte, que l'aportació del 3% es farà, tant si es paga amb la guardiola virtual com amb qualsevol altre mètode, el descompte de la guardiola no suposa un benefici més enllà de la compra en si, en canvi, l'elecció de l'establiment i la fidelització, sí que ho és!

Rebré informació sobre les vendes que faci amb el Garrotxa Approp?

Sí, cada mes reps la remesa del que has facturat el mes anterior i l’ingrés o despesa de la diferència entre el que has aportat i el que t’han descomptat els usuaris. La remesa es rep la segona setmana de cada mes (es fa a posteriori per si s’ha de modificar alguna compra).

També enviem un balanç trimestral a tots els establiments adherits, que ens permet veure l’evolució que esteu tenint en el projecte i si cal fer un impuls en els sectors menys beneficiats.

Si em dono de baixa, rebré la remesa de l’últim mes?

Sí, te l’enviarem el mes següent. Per exemple, si et dones de baixa el 15 de gener, la segona setmana de febrer rebràs la remesa dels quinze dies de gener.

Com es gestionen les devolucions dels clients que han pagat amb el Garrotxa Approp?

Les compres fetes amb el Garrotxa Approp no estan subjectes a devolucions monetàries: podran canviar-ho per un altre producte

Em vull donar d’alta, què és el SWIFT?

El cofi SWIFT que et demanem per donar-te d’alta com a adherit, i que també és anomenat BIC, és una sèrie alfanumèrica de 8 o 11 dígits que serveix per identificar el banc quan es fa una transferència internacional. Si no coneixes el del teu banc, pots contactar-hi o fer una cerca ràpida a Google per esbrinar-lo.